bus-dalstra-2015.png

 

De SVO sluit ook dit jaar inmiddels traditiegetrouw het seizoen af met een bus dagtocht. Deze kan inverband met de Coronaviruscrisis op 1 mei 2020 geen doorgang vinden. Wij hebben deze toch nu kunnen uitstellen naar vrijdag 11 september 2020. 

Dit jaar hebben wij de datum vrijdag 11 september 2020 gepland. De bestemming zal zijn onder andere een bezoek aan de Friese hoofdstad Leeuwarden

DAGPROGRAMMA.

Wij vertrekken om 08:20 uur vanaf MFC De Spil te Gasselternijveen via het Dorpshuis Gieterveen om 08:30 uur.

Om ca 10:00 uur worden wij ontvangen met koffie/thee en gebak in het Museum Blokhuispoort te Leeuwarden.

Na de koffie/thee staat een oud bewaker ons op te wachten die ons rond zal leiden door het gevangenismuseum Blokhuispoort en ons het één en ander zal vertellen over de gevangenis van toen. We gaan terug naar het verleden en zien hoe de mensen vroeger gevangen zaten. Waan je voor heel even in de huid van een crimineel en krijg een goede indruk hoe een boef toen zijn dagen achter de tralies sleet.

Om 12:45 uur staat er een heerlijke Friese Stoofschotel-diner op ons te wachten in het Restaurant Sudersee te Hindeloopen.

Met een gevulde maag stappen we om 15:00 uur aan boord van de luxe praam ‘de Simmermoarn’ Een mooie rondvaart van 1 ½ uur door de wateren gelegen in de Zuidwesthoek van Friesland. Aan boord wordt u nog eens getrakteerd op een kop koffie/thee met koek.

Daarna keren wij huiswaarts waar wij om ca 18:40 uur weer hopen te arriveren.

U kunt zich nog aanmelden bij een der bestuursleden doch wees er snel bij: Vol=Vol.

De reis kost € 60,00 Het bedrag mag in termijnen worden betaald, als het maar vóór 1 mei is betaald op het bankrekeningnummer NL63 RABO 0352 769 394 t.n.v. Senioren Vereniging Oostermoer onder vermelding busreis 11 september 2020 Bij aanmelding graag even doorgeven of u eventueel een dieet hebt.

busreis.png