logo_FASv.png

Zorg & Welzijn

Op verschillende manieren kan er korting worden verkregen op de premie ziektekosten.

Medio november 2020 hebben de verzekeraars hun premie 2021 bekend gemaakt. Het is een rekensom om te zien welke verzekeraar voor u – financieel gezien – het gunstigst is.

Echter, de Consumentenbond waarschuwt voor de gevaren van een budget verzekering. Goedkoop, maar niet alle kosten zijn gedekt. Goedkoop kan duurkoop zijn. Kijk ook naar de inhoud van een verzekering.

In veel gevallen hebben oudere verzekerden al een collectiviteitskorting. Via hun voormalige werkgever, een organisatie waarvan ze lid zijn, de gemeente, een thuiszorgorganisatie, etc.

Niet iedereen zal daarom gebruik hoeven te maken van een collectiviteitskorting via de FASv.

Daarnaast is er een verzekeraar, DSW, die helemaal geen korting geeft, omdat de premie (zonder korting) soms al lager is dan bij andere verzekeraars die wel korting aanbieden. Het blijft een heel gepuzzel. Wel of geen korting en daarnaast de verschillen in kortingen.

Soms geeft een verzekeraar iemand die alles zelf via internet regelt een korting die nog hoger is dan een collectiviteitskorting.

Sommigen zullen veel zorgverzekeraars digitaal bezoeken en overstappen naar de verzekeraar die het beste bij hem of haar past. De reden zal een mix zijn van prijs (goedkoop) en inhoud (dekking voor ingeschatte kosten). Zo’n keuze wordt individueel bepaald.

Omdat de SVO aangesloten is bij de FASv kunt u gebruik maken van de collectiviteitskorting die de FASv u aanbiedt.

Voor een overzicht zorgverzekeraars waar u eventueel een collectiviteitskorting op uw zorgverzekering kunt krijgen: Klik Hier