Paashaas.jpg

 

Verslag Neuten Schaiten op Goede Vrijdag 30 maart 2018 in het MFC DE SPIL te Gasselternijveen.

Notenschieten is een volksgebruik in de provincies Drenthe en (vooral) Groningen rondom Pasen. Bij het notenschieten is het zaak een reeks walnoten met een stalen of stenen kogel van een lijn af te schieten.

Op vrijdag 30 maart 2018 hield de SVO haar Senioren Ledenmiddag in MFC De Spil te Gasselternijveen, dat ditmaal in het teken stond van het traditioneel Neuten Schaiten op Goede Vrijdag. We speelden dit spel met 21 deelnemers.

Nadat onze voorzitster Trijntje Hoiting ons welkom heette en enkele mededelingen deed waaronder de Muzikale Bingo op de SVO Ledenmiddag op 20 april ’18 wederom in MFC de Spil en het afsluiten seizoen op 1 mei ’18 met een bustocht die nu volgeboekt is. Een gezellige fietstocht op 23 mei ’18. En dat de sociale eettafel in het dorpshuis Gieterveen dit keer op 13 april ’18 plaats heeft. Zij raadde ons aan het boekje goed te raadplegen voor de datums van de verschillende activiteiten, omdat door omstandigheden afgeweken is geworden van de reguliere datums.

Na de mededelingen legde Thijs Bakker het spel uit. De banen waren in gereedheid gebracht met de nodige rijen noten. Na het nuttigen van de koffie/thee met lekkers kon het spel van start gaan. Er werd fanatiek gespeeld, de noten vlogen in het rond. Het telkens opzetten van de noten was al een bezigheid op zich. Na nog een rondje koffie/thee en later een frisdrank/borrel was het tijd de punten bij elkaar op te tellen zodat de winnaars tevoorschijn kwamen.

De uitslag was als volgt: Dames: 1e prijs Meina Hoving met 39 punten, 2e prijs Fenny Dussel met 30 punten, 3e prijs Hilly Zwinderman met 7 punten. Heren: 1e prijs Anne te Velthuis met 29 punten, 2e prijs Jan Weerts met 17 punten en 3e prijs Dhr F. Velthuizen met 16 punten. Allen kregen van Thijs een heuse oorkonde uitgereikt als herinnering aan deze leuke middag. Tot slot: De poedelprijs was een pakje papieren zakdoekjes voor Louis van Rietschoten die er zijn tranen mee kon afdrogen.

Meina Hoving had voor een ieder een leuke paashaas met eitjes in elkaar geknutseld die een ieder mee naar huis nam.

Het was een gezellige geslaagde middag die nu ook weer veel te snel voorbij was.  Voor een foto-impressie Klik Hier

De volgende SVO ledenmiddag vindt plaats op 20 april ’18 met een muzikale Bingo, wederom in De Spil te Gasselternijveen. Aanvang 14:00 uur. Ook dan belooft het weer een gezellige maar dan muzikale middag te worden. Komt u dan ook weer?

Louis van Rietschoten

Secretaris SVO

Samen zijn 2.jpgSAMEN HOUDEN WIJ ONZE DORPEN LEEFBAAR