Fietstocht

VERSLAG SVO FIETSTOCHT WOENSDAG 23 MEI 2018

Om 10 uur vertrokken de eerste groep fietsers vanaf het Dorpshuis Gieterveen naar het MFC De Spil in Gasselternijveen waar nog een paar deelnemers zich aansloten bij de groep! Meina en Egbert hadden voor ons een mooie route uitgestippeld.

animaatjes fietsen 42597

 

Wat het weer betreft beloofde het een schitterende dag te worden, dus op de pedalen!

We reden door de bossen richting Gasselte waar onze eerste stop was nabij de attractie van het ‘Boomkroonpad’. Daar neer gestreken op het terras voor een heerlijke kop koffie met natuurlijk wat lekkers erbij.

Via Grolloo, richting Rolde gereden waar we uitkeken naar een plekje om ergens even te stoppen. We kwamen toen langs de camping ‘de Berenkuil’ maar daar waren geen bankjes (ook geen beren gezien!) Na een tijdje toch maar ergens midden in het veld gestopt om een broodje te eten met wat drinken. De inwendige mens dient ook verzorgd te worden.

Toen weer op de fiets gestapt, richting Balloo, daar aangeland bij Zorgboerderij ‘De Balloohoeve’ waar we een ijsje genuttigd hebben, heerlijk!

Vandaar verder gereden richting Rolde, eenmaal in Rolde aangekomen genoten wij van het prachtige dorp met Hunebedden en de markante Kerktoren, schitterend is het daar!

De fietstocht voerde ons verder door Anderen, richting Gieten, op de kruising bij Eext fietsten we weer door de bossen om bij het restaurant ’t Hemelriek te stoppen. Daar wat rond gelopen, wat is dat toch een uitzonderlijk mooie plek, prachtig!

Na de rustpauze, weer op de fiets, door de bossen naar Gasselte, naar het restaurant ‘t Maotie waar wij de dag afsloten met een heerlijke warme maaltijd om daarna met hele stel nog even onder de parasols op het terras te zitten, het was voortreffelijk!

Trijntje heeft Meina en Egbert namens ons allen hartelijk bedankt voor deze mooie fietstocht, het was een fijne dag, en veel moois gezien!

Als klap op de vuurpijl kregen we van de zaak nog een heerlijk kopje koffie, Super!

We hebben toch maar even met z’n allen rond de 60 km gefietst!

Riet van Rijswijk

Lid SVO

 

 

Samen zijn 2

SAMEN HOUDEN WIJ ONZE DORPEN LEEFBAAR